Advertisement

Like, Alike, The same as, Similar to, Different from Konu Anlatımı #50

Like, Alike, The same as, Similar to, Different from Konu Anlatımı #50 İngilizcede benzerlik bağlaçlarını anlattığım bu videoda, like - alike, the same - the same as, similar - similar to ve different - different from kullanımını ve farklarını öğretiyorum.
Reklamsız, tahtaya zoomlu ve sınırlı internet hatlarında bile açılabilen Premium Videoları Deneyin:





Like: İngilizcede “gibi” anlamına geliyor. “Şunun gibi, bunun gibi” derken kullandığımız kelime like. Like kelimesinden sonra bir isim geliyor. Like kelimesini, fiziksel görünüşten veya karakterden bahsederken de kullanıyoruz. Örneğin “What is he like?” sorusuyla, bir kişinin fiziksel görünüşünün ya da karakterinin nasıl olduğunu sorabiliriz:
Türkçedeki “falan” sözcüğünü de İngilizcede like ile karşılıyoruz.
“Like that” ifadesi de İngilizcede sıkça kullanılıyor ve “o şekilde/öyle” anlamına geliyor.
“Alike” sözcüğüne bakalım şimdi de. Alike “birbirine benzer” anlamına geliyor. Dolayısıyla en az iki şeyden bahsederken kullanabiliyoruz. Kullanılışı ise tıpkı diğer sıfatlar gibi.
Alike kelimesi bazı fiillerden sonra da kullanılabiliyor. Think ve look filleri buna en güzel örnek. “Look alike” ifadesi de görünüşü aynı olan iki şeyden bahsederken kullanılıyor.
“Aynı” veya “birbirinin aynı” anlamına gelen “the same” ifadesine bakalım. İlk kullanım şekli tıpkı “alike” kelimesi gibi; en az iki şeyden bahsederken kullanılıyor.
“The same” ifadesini sıfat tamlaması yaparak özne veya nesne pozisyonunda da kullanabiliyoruz.
“The same” ifadesi, başına “tam olarak” anlamına gelen “exactly” pekiştirecini sıkça alabiliyor.
X, Y ile benzer veya X, Y ile aynıdır derken kullanacağımız yapılar ise “the same as” ve “similar to”. Bu ifadelerle cümle kurarken önce özneyi, daha sonra “the same as” veya “similar to” ifadelerini, ardından neye benzediğini veya neyle aynı olduğunu yazıyoruz.
“Different” kelimesine bakalım şimdi de. “Farklı” veya “birbirinden farklı” anlamına geliyor ve kullanım şekli “the same” ifadesine benziyor. Sıfat pozisyonunda ya da sıfat tamlaması içinde özne veya nesne konumunda kullanabiliyoruz. En az iki şeyden bahsederken kullanılmak gibi bir takıntısı da yok.
X, Y’den farklı derken ise “different from” yapısını kullanıyoruz.

Alıntı Yapılan Filmler (Alıntı Sırasıyla)
The Lord of the Rings: The Return of the King
Raiders of the Lost Ark
Black Swan
12 Years a Slave
RocknRolla
Lucky Number Slevin
The Shawshank Redemption
The Dark Knight
Inception
Pulp Fiction
About Time
Minority Repor
Saw II

ingilizce benzerlik konusu,ingilizcede benzerlik bağlaçları,like alike konu anlatımı,like alike farkı,ingilizce like konusu,same the same konu anlatımı,similar like alike same,ingilizce gibi kullanımı,

Post a Comment

0 Comments